Vitamín E

Vitamín E

ID zboží: 133

 

INCI: Tocopheryl Acetate

Vitamín E acetát (Tokoferol acetát) je chemická sloučenina, která se skládá z kyseliny octové a tokoferolu (vitamin E). Tato sloučenina je stabilnější než čistý vitamin E. Je to viskózní (hustá) olejovitá kapalina rozpustná v tucích, která se může lišit v barvě od slabě žluté až po nahnědlou červenou. Dá se nazvat přírodním konzervantem, protože brání oxidaci (zabraňuje žluknutí) olejů a olejových směsí a prodlužuje jejich trvanlivost. Je často zdrojem vitaminu E v potravinových doplňcích.
Vitamin E je přirozeně se vyskytující antioxidant, který může být izolován z rostlinných olejů (D), nebo může být vyroben synteticky (DL). Nachází se v rostlinných olejích a tucích, mléčných výrobcích, mase, vejcích, cereáliích, ořeších, listové zelenině atd. Obvykle je přítomen v těchto potravinách, jako směs v různých formách: alfa-, beta-, gama- a delta-tokoferol. Má příznivý vliv na vitalitu buněk v tkáni. Je schopen vázat volné radikály a tím stabilizuje přirozený kožní film. Hydratuje tím, že vytváří bariéru na povrchu pleti a zpomaluje tak ztrátu vody z pokožky. V organismu se stává součástí buněčných membrán, což následně působí proti stárnutí a vráskám.

Vitamínu E acetát - vlastnosti, indikace, účinky:

Výborný antioxidant, váže volné radikály a tím stabilizuje přirozený kožní film.
Zlepšuje vzhled suché nebo poškozené pokožky, snižuje loupání a obnovuje pružnost.
Zabraňuje žluknutí oleje a zamezuje oxidaci olejové složky v kosmetických přípravcích.
Má protizánětlivé účinky a udržuje pokožku v dobrém stavu.
Hydratuje tím, že vytváří bariéru na povrchu pleti a zpomaluje tak ztrátu vody z pokožky.
Působí proti stárnutí a vráskám.
Chrání před UV zářením a zmírňuje následky spálení kůže.
Snad zabraňuje vzniku stařecké pigmentace.
Tlumí záněty a má příznivý vliv na vitalitu buněk v tkáni.

Vitamín E acetát obsahuje:
sloučenina kyseliny octové a tokoferolu

Skupenství: viskózní olejová kapalina
Barva: žlutá až zelenožlutá
Vůně / Zápach: charakteristický
Rozpustnost ve vodě: nerozpustný
Rozpustnost v tucích: rozpustný v acetonu, v ethanolu, v etheru a v mastných olejích, dobře rozpustný v lihu 96%

Použití: omlazující, anti-aging a regenerační krémy a emulze; výživné noční krémy; hydratační a ošetřující pleťové krémy; balzámy lesky na rty; rtěnky; výroba mýdel; masážní oleje; šampóny a vlasové kondicionéry; séra a masky na vlasy; solární kosmetika; kosmetika po opalování

 

 

 

 

 

 

 

 

Cena: 62 Kč
zboží v e-shopu: 157 e-shop systém banan.cz