Kokosový olej 50 ml

Kokosový olej 50 ml

ID zboží: 85

 

 INCI: Cocos Nucifera (Coconut) Oil

Synonyma: Acidulated Coconut Soapstock; Coconut Acidulated Soapstock; Coconut Extract; Coconut Absolute; Coconut Fatty Acid Triglyceride; Coconut Oil; Cocos Nucifera Oil; Copra Oil; Cocoanut Oil; Coconut Butter; Coconut Palm Oil; Copra Oil; Free Coconut Oil

Balení: dóza

Kokosový olej se získává lisováním zralých plodů rostliny Kokosová palma (Cocos nucifera). Má různé uplatnění v mnoha odvětvých. Nalezneme jej v potravinářství, medicíně, kosmetickém průmyslu i v jiných odvětvých průmyslu.
Má blahodárný vliv na pokožku, kterou dokáže chránit před mrazem, ale i poskytuje chladivý pocit při spálení sluncem. Chladivý pocit mohou dámy využít při depilaci a pánové po holení.
Kokosový olej je zkrátka jedním z nejlepších olejů, který účinně brání dehydrataci pokožky, zvláční ji, zklidní a nakonec také ochrání před vnějšími vlivy. Snadno se nanese na tělo i obličej a určitě oceníte i jeho exotickou vůni.
Pro jeho složení nalézá uplatnění i v medicíně. Je doporučován při léčbě bakteriálních infekcí (i proti kvasinkám), protože narušuje buněčnou stěnu bakterií, virů a plísní a je považován za přírodní antibiotikum.
Kokosový olej je termostabilní, neprská a nepění, proto se hodí na vaření a smažení a také k vnitřnímu použití. Oxiduje jen pomalu a odolává proto žluknutí. Má trvanlivost do dvou let.

Vlastnosti kokosového oleje, indikace, účinky:
Vhodný pro citlivou a suchou pleť (můžete ho využít na tělo i obličej).
Zvláčňuje, zjemňuje a zklidňuje pokožku.
Má chladivý účinek, pomáhá při vyrážkách, začervenání kůže a svědění.
Účinně brání dehydrataci pokožky.
Regeneruje kůži před i po opalování.
Pomaleji se vstřebává s dobrou skluzností (vhodný pro romantické masáže i jako přírodní lubrikant :-).
Je termo a oxidačně stabilní.
Vlasy udržuje silné a lesklé (používáme před umytím, jako balzám proti lupům).
Používá se na výrobu mýdel, kterým zajišťuje pěnivost.

Kokosový olej obsahuje:
nasycené mastné kyseliny – kyselina laurová 44-52  %; kyselina myristová 13-19 %; kyselina palmitová 8-11 %; kyselina kaprylová  5-9 %; kyselina kaprinová 6-10 %; kyselina stearová 1-3 %; kapronová 1 %
nenasycené mastné kyseliny – kyselina olejová 7 %; kyselina linolová 2 %
stopové prvky - hořčík, vápník, draslík, sodík, měď, železo, fosfor
přírodní antioxidant - vitamin E (malé množství)

Fyzikální vlastnosti:
Skupenství: pevné (při 20°C) / kapalné (při 30°C)
Barva: bílá až světle nažloutlá
Vůně / Zápach: příjemná kokosová
Rozpustnost ve vodě: nerozpustný
Rozpustnost v tucích: informace nejsou k dispozici
Hustota (40°C): cca. 0,915 g/cm3
Bod tání: 23 - 26 °C

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Běžná cena: 38 Kč
Cena: 28 Kč
zboží v e-shopu: 157 e-shop systém banan.cz