Arganový olej LZS BIO 50 ml

Arganový olej LZS BIO 50 ml

ID zboží: 79

 

 INCI: Argania Spinosa Kernel Oil

Synonyma: Argania Spinosa Kernel Oil, Argan Kernel Oil; Argania Sideroxylon Oils; Argania Spinosa Oils; Arrgania Sideroxylon Oil; Oils, Argani Sideroxylon; Oils, Argania Spinosa; Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil

Arganový olej se získává lisováním jader rostliny Argánie trnitá (Argania spinosa). Argánie roste pouze v jihozápadní části Maroka. Její plody se podobají zeleným olivám, a při dozrávání žloutnou. Na jeden litr arganového oleje je potřeba až 30 kg plodů arganie. Vše se sklízí a vyrábí ručně, protože pokusy o mechanizaci výroby v dané oblasti selhaly a výroba je tak časově i pracovně náročná, proto je arganový olej tak cenný (a tím i drahý). Vylisovaný arganový olej se nechá v klidu asi dva týdny, kdy pevné látky suspendované v oleji se usadí na dně a vytváří přirozený sediment. Olej je dále několikrát filtrován, v závislosti na požadované čistotě. I čistý arganový olej však může obsahovat určité množství sedimentu. Je to přirozená součást výrobního procesu a nemá vliv na kvalitu oleje.
Rozlišujeme dva druhy arganového oleje, potravinářský a kosmetický. Potravinářský olej je tmavší než olej kosmetický, protože se jádra arganu lehce praží a tím olej získává výrazné aroma, oříškovou příchuť a právě tu tmavší barvu.


Arganový olej využívaný v kosmetickém průmyslu je poměrně novinka a je jedním z nejcennějších a nejvzácnějších olejů používaných v kosmetických prostředcích. Je cenný a vhodný pro všechny druhy pleti. Antioxidanty a vitamíny v něm obsažené podporují obnovu buněk a bojují proti buněčnému stárnutí. Také urychlují hojení různých drobných poranění kůže, oděrek, ranek, drobných popálenin a účinně pomáhá při kožních zánětech (lupénka, ekzémy, akné). Olej má přirozený ochranný UV-filtr a pomáhá při spálení kůže od slunce. Hydratuje pleť, zabraňuje jejímu vysušování, navrací jí elasticitu a celkově vylepšuje její vzhled. Pro vlasy má blahodárné účinky. Chrání je před slunečními paprsky, lámáním a vypadáváním, dále posiluje vlasy, zvyšuje jejich lesk a pružnost a dokáže si poradit i s roztřepenými konečky.

Vlastnosti arganového oleje, indikace, účinky:
Vhodný pro všechny druhy pleti.
Nezpůsobuje alergické reakce.
Hydratuje pleť a navrací jí elasticitu.
Podporuje obnovu buněk a bojuje proti buněčnému stárnutí.
Urychluje hojení drobných poranění kůže (oděrky, ranky a drobné popáleniny).
Má přirozený ochranný UV-filtr a pomáhá při spálení kůže od slunce.
Posiluje vlasy, zvyšuje jejich lesk a pružnost a dokáže si poradit i s roztřepenými konečky.
Účinně pomáhá při kožních zánětech (lupénka, ekzémy, akné).
Chrání pleť před nepříznivými vlivy okolního prostředí (suchem, mrazem, prachem ..).
Vhodný pro každodenní odličování (nedráždí jemné oční okolí).
Podporuje imunitní systém organismu, a to díky svému antioxidačnímu účinku.

Arganový olej obsahuje:
kyselina olejová (omega-9) 45-55%; kyselina linolová (omega-6) 28-36%; kyselina palmitová 10-15%; kyselina stearová 5-7%
Vitamíny –  A, E a F
triterpenové alkoholy, steroly (spinasterol a schottenol), triacylglyceroly, polyfenoly, skvalen

Fyzikální vlastnosti:
Skupenství: čirá kapalina
Barva: žlutá
Vůně / Zápach: charakteristický
Rozpustnost ve vodě: nerozpustný
Rozpustnost v ethanolu: mírně rozpustný
Hustota (20°C): 0,906 - 0,919 g/cm3

Použití: 
omlazující, anti-aging a regenerační krémy a emulze; balzámy na rty; výroba mýdel; masážní oleje; šampóny a kondicionéry; séra a zábaly na vlasy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cena: 165 Kč
zboží v e-shopu: 157 e-shop systém banan.cz